Cultura

Figueres es Mou alça el teló dimarts per fer visible la dansa al carrer en la recerca de nous públics

Organitzat per Agitart, el certamen celebra l’onzena edició consolidat com un dels festivals de dansa contemporània més importants del país amb espectacles del 2 al 7 de juliol

Companyia Vero Cendoya i el seu espectacle '11ONZE'.

Companyia Vero Cendoya i el seu espectacle '11ONZE'. / Figueres es Mou

Empordà

Empordà

Figueres es Mou es converteix novament en un espai per donar visibilitat i suport a les companyies perquè puguin mostrar el seu treball. Aquesta onzena edició del festival organitzat per Agitart tornarà a omplir els carrers de Figueres amb una vintena de propostes de dansa, des d’aquest dimarts 2 de juliol fins al 7 de juliol, on destaquen espectacles internacionals com Natural order of things, la nova coreografia de la companyia internacional GN | MC (Guy Nader i Maria Campos), acabada d’estrenar al Mercat de les Flors i que després viatjarà a la Biennal de Venècia; la instal·lació Coin operated de Jonas & Lander i, sobretot, la presentació d’una peça inèdita de la companyia Durban, sota la direcció d’Eva Durban, ballada per intèrprets no professionals amb diversitat funcional d’entitats com El Dofí, Altem i Mifas a la plaça de l’Ajuntament.

Una de les línies del festival és obrir la participació a les persones, no només com a públic, sinó que puguin intervenir de manera que tothom pot formar part d’aquests projectes comunitaris.

Això ja es va poder constatar l’any passat amb molt d’èxit amb la posada en escena de la peça Las Muchísimas protagonitzada per dones voluntàries de més de seixanta anys. Així, a banda de la intervenció de la companyia Durban, que prepararà amb els participants uns dies abans en el Teatre, també s’ha previst un Danceoke pop a la Rambla amb la ballarina i coreògrafa Laura Alcalá, i del coreògraf Pere Faura, que convidarà a tothom a ballar.

Nous públics

Dins la recerca de nous públics, no faltarà l’aproximació al familiar que ja han treballat en anteriors edicions, enguany amb Animal Religion, amb l’espectacle de circ i obert a infants a partir de dos anys ...I les idees volen, que es farà al gimnàs de Les Escolàpies, i amb Condegalí i l’espectacle Subjecte-Verb-Predicat, per a infants de més de cinc anys amb un acompanyant. "Volem apropar el llenguatge de la dansa a un públic i a un context social", reconeixia el director Roger Fernàndez qui és del parer que un dels valors del festival i del treball que fa Agitart és el de "la mediació cultural" buscant complicitats entre entitats locals, associacions i la mateixa administració que col·laboren de manera molt activa. El festival es desenvolupa, principalment, a l’exterior com la Rambla, la plaça Josep Pla i la plaça de l’Ajuntament però també als exteriors d’equipaments com el descampat de l’auditori Caputxins, l’exterior de La Cate.