Frau

La Guàrdia Civil alerta sobre una nova estafa en línia que bloqueja les targetes bancàries

El modus operandi consisteix a enviar missatges falsos que alerten sobre un suposat bloqueig de targeta bancària o un pagament no efectuat

La Guàrdia Civil alerta sobre una nova estafa en línia que bloqueja les targetes bancàries

La Guàrdia Civil alerta sobre una nova estafa en línia que bloqueja les targetes bancàries / Freepik

Alexandra Costa

La Guàrdia Civil ha llançat una advertència a la població sobre una nova modalitat d'estafa en línia que s'està estenent amb rapidesa. El modus operandi consisteix a enviar missatges falsos que alerten sobre un suposat bloqueig de targeta bancària o un pagament no efectuat.

Aquests missatges solen incloure enllaços i números de telèfon, però la Guàrdia Civil insisteix que no s'ha de fer cas a cap de les formes de contacte que apareixen al missatge.

"Si t'arriba un missatge d'aquest tipus, posa't en contacte amb el teu banc de la manera habitual, utilitzant els canals oficials i verificats", recomana la Guàrdia Civil al vostre compte de Twitter.

La institució adverteix que "un de cada cinc delictes es cometen a la xarxa", i per això és fonamental estar atents a aquest tipus d'enganys. L'estafa es basa en la urgència i la por que genera a la víctima la possibilitat de perdre els diners o la targeta.

La Guàrdia Civil recomana seguir les mesures següents per evitar ser víctima d'aquesta estafa:

  • No feu clic a cap enllaç o número de telèfon que aparegui al missatge.
  • Contactar amb el banc a través dels canals oficials (web, telèfon, sucursal).
  • No proporcionar informació personal o bancària a través de missatges o trucades no sol·licitades.
  • Ser conscient que els bancs mai no et demanaran informació personal o bancària per telèfon o per correu electrònic.

La Guàrdia Civil continua treballant per combatre la delinqüència online i recorda a la població la importància de la prevenció i la formació en seguretat informàtica per protegir-se d'aquest tipus d'amenaces.