Futbol

Torremirona acull sis equips de futbol aquest estiu

Espanyol, Toulouse, Girondins de Bordeus i els equips femenins del Birmingham i l'Al-Ittihad s'uneixen al QPR anglès, que ja hi és des d'aquest dilluns

El Queens Park Rangers, aquesta setmana a Torremirona.

El Queens Park Rangers, aquesta setmana a Torremirona. / Torremirona

Roger Illa

Roger Illa

Les instal·lacions del TorreMirona Relais Hotel Golf & Spa de Navata tornen a acollir les pretemporades de diversos equips de futbol aquest estiu i, enguany, rebran més plantilles que mai. A les ja conegudes estades de l'Espanyol i el Toulouse s'hi afegeixen quatre conjunts més: els equips masculins del Girondins de Bordeus i el Queens Park Rangers i els femenins del Birmingham City i l'Al-Ittihad.

El primer a arribar és el Queens Park Rangers, equip londinenc entrenat pel català Martí Cifuentes. El club anglès va aterrar a Navata el passat dilluns i s'hi estarà fins divendres 12. Tres dies després de marxar els britànics arriba un altre conjunt històric, el Girondins de Bordeus francès. Ara a la segona divisió francesa, l'entitat bordelesa s'estarà a Torremirona a partir del 15 de juliol. Al capdavant hi té el balear Albert Riera, exjugador del Liverpool entre altres equips.

El dimecres 24 de juliol arribarà a les instal·lacions el recentment ascendit RCD Espanyol, un habitual de les pretemporades a l'Alt Empordà. S'hi estarà una setmana, fins al dimarts 30. El club perico disputarà un amistós a porta tancada contra el Girona, el dia 27. No serà l'únic cop que els de Míchel passaran per Navata: l'EuroGirona també jugarà contra el Toulouse, el dia 31 i també sense públic. Els francesos, entrenats pel barceloní Carles Martínez, ja coneixen les instal·lacions de pretemporades anteriors i s'estaran a Torremirona fins al 4 d'agost.

El Lausanne suís es va allotjar a Torremirona aquest passat gener.

El Lausanne suís es va allotjar a Torremirona aquest passat gener. / EMPORDÀ

Espai pel futbol femení

Finalment, l'agost serà el torn de dos clubs de futbol femení. El dia 5 arribarà el Birmingham City Women de la primera categoria anglesa. L'equip jugarà un amistós el dia 10 d'agost contra el Llevant Les Planes, club català de la Liga F espanyola. Les darreres a arribar seran les jugadores de l'Al-Ittihad, conjunt saudita, que passarà per Navata entre el 24 d'agost i el 9 de setembre.

Els diferents clubs que s'allotjaran a Torremirona estrenaran la nova gespa dels camps de la zona, que s'ha renovat per adaptar-se millor al clima, requerir menys aigua per aguantar i resistir millor als entrenaments.