Història commovedora

Un gos cau d'un vaixell, neda durant cinc hores i se salva: la increïble gesta d'en Negro

L'animal acompanyava el seu amo a pescar amb un vaixell quan va caure a l'aigua i va desaparèixer

En Negro, el gos que va caure al mar Mediterrani i es va salvar després de nadar cinc hores.

En Negro, el gos que va caure al mar Mediterrani i es va salvar després de nadar cinc hores. / CLÍNICA VETERIANARIA DEL PUERTO DE MAZARRÓN

Alba Marqués

En Negro, un gos d'un any i mig al qual li encanta acompanyar al seu amo anar a pescar, ha donat una autèntica lliçó de supervivència. La seva història podria haver acabat en tragèdia, però l'heroica gesta del ca ha revertit la situació i l'ha convertit en un cas de manual sobre la capacitat de subsistència que pot arribar a demostrar un animal.

Dimarts passat a la nit, l'animal navegava per les aigües de Mazarrón, a Múrcia, al costat del seu amo en una gran embarcació de pesca professional. L'animal, que ja estava habituat a navegar en aquest vaixell, va caure a l'aigua i va desaparèixer.

La foscor de la nit va dificultar la visibilitat tant del seu amo com dels efectius que es van sumar a la seva cerca després de ser alertats. No va haver-hi manera de localitzar-lo.

Localitzat sa i estalvi

No va ser fins a l'endemà, a l'alba, quan van trobar en Negro. Un dron va rastrejar la zona i, sorprenentment, va localitzar al gos a la costa, al damunt d'unes roques al costat de Calacerrada, a diverses milles d'on se li havia perdut la pista, per la qual cosa s'estima que va nedar durant unes cinc hores en plena nit per a arribar fins allà.

Després del rescat, els amos van portar el gos a la Clínica Veterinària Puerto de Mazarrón, on el van examinar per comprovar que no tenia cap seqüela després de passar hores a la deriva en la mar. Després de revisar-lo, els veterinaris van comunicar que en Negro "està perfectament". "No té ni esquinçaments en els coixinets o les ungles provocats de pujar a les roques, ni hipotèrmia, només està orinant bastant a conseqüència de l'aigua que va empassar i a més, ja ha menjat", va ser el diagnòstic que van emetre des de la clínica.

TEMES