L'alcaldessa de Vilafant demana una "oposició constructiva que no miri per si mateixa sinó pel bé dels ciutadans"

L'equip de govern de celebra un ple extraordinari per valorar el primer any de mandat a petició dels grups de l'oposició

Ple extraordinari de Vilafant el 3 de juliol

Ple extraordinari de Vilafant el 3 de juliol / Cedida a l'Empordà

Empordà

Empordà

L’equip de govern de Vilafant va far balanç del primer any de mandat en una sessió plenària extraordinària demanada per l’oposició, ERC i Som Vilafant. Els dos grups van sol·licitar la celebració d'un ple extraordinari perquè l'equip de govern valori el primer any de mandat i perquè estan cansats de "no rebre les respostes adequades durant els plens". En l'escrit que van presentar incloia una vuitantena de preguntes agrupades en 22 àmbits.

En la sessió l’equip de govern ha aprofitat per reforçar l’explicació de tot el que s’ha anat fent al llarg d’aquest any, malgrat que dia a dia, es fa difusió de l’acció de govern. L'alcadessa de Vilafant, Montse de la Llave, explica que «ens ha sobtat que ens hagin demanat aquest ple extraordinari, ja que d’aquí a tan sols 13 dies tenim sessió ordinària en la qual els regidors tenen l’oportunitat de fer preguntes i demanar tota la informació". I ha afegit que les arques municipals "es podien estalviar el cost que té aquest ple, per aquest motiu els 7 regidors que formem l’equip de govern renunciarem a la remuneració d’aquesta sessió".

Durant la sessió amb un únic punt de l’ordre del dia, els regidors de l’equip de govern han respost les diferents preguntes referents a les 22 regidories que gestionen. De la Llave ha aprofitat aquest ple per demanar una "oposició constructiva" que permeti a tots els regidors, tant de govern com de l'oposició treballar pel poble, que és la voluntat dels 13 càrrecs electes de la corporació. "Aquesta manera de fer des de l'oposició, no m’agrada, fer servir mètodes per enxerinar i fer desconfiar de l’equip de govern per mi, no és una oposició que miri i vetlli pel bé dels ciutadans de Vilafant, sinó tot el contrari, és una oposició ressentida i només amb una fita, mirar per si mateixos i insistir en el fet que la prioritat d’aquest ple sigui a porta oberta i retransmès per Ràdio Vilafant». 

En aquest primer any de mandat s’ha apostat per analitzar les necessitats tant a nivell intern com extern. En via pública s’ha posat fil a l’agulla en projectes d’asfaltatge com per exemple el pla per a la millora de voreres. També han arrencat noves iniciatives per dinamitzar el municipi en diferents moments de l’any, com per exemple, l’hora del conte, el bosc dels tions, la fira de la cervesa o la fira d’emergències entre altres.

També s’han posat en marxa, un nou mecanisme de comunicació amb la ciutadania que volen facilitar la relació entre institució i veïns a través del telèfon mòbil. En la línia de fomentar la participació ciutadana, en aquest darrer any, també s’ha treballat a través de diversos tallers en la redacció del regalament de participació ciutadana de Vilafant que s’ha d’aprovar en la propera sessió plenària. Durant aquest ple també s’ha explicat que per poder executar projectes i tirar endavant propostes cal respectar els terminis que marca l’administració pública, que no són sempre àgils, i això fa que les accions que es volen realitzar s’allarguin.