Llançà i Agbar signen la renovació del fons de solidaritat amb un import de 7.000 euros

Des de l’any 2016 s’ha destinat un total de 42.000 euros al fons de solidaritat del municipi, dels quals més de 18.000 euros han servit per ajudar a 60 famílies

D'esquerra a dreta: Núria Escarpanter,  Albert Ruart i Irene Berta.

D'esquerra a dreta: Núria Escarpanter, Albert Ruart i Irene Berta. / Cedida a l'Empordà

Empordà

Empordà

L’Ajuntament de Llançà i Agbar, companyia gestora del cicle de l’aigua i serveis mediambientals al municipi, han renovat el fons de solidaritat adreçat a finançar el rebut de l’aigua a les persones en situació de vulnerabilitat que no puguin fer-hi front. Aquest 2024 l'import destinat és de 7.000 euros i servirà per garantir el servei d’aigua a totes les persones del municipi.

Des de l’any 2016 i fins al 2023, l’import total del fon ha estat de 42.000 euros, dels quals més de 18.000 euros s’han destinat per pagar els rebuts de 60 famílies de Llançà.

El fons de solidaritat és un ajut que aporta la companyia d’aigua i l’Ajuntament, i comporta l’exempció del pagament dels conceptes de la factura que siguin de titularitat d’Agbar aquelles persones que estiguin en situació de precarietat i vulnerabilitat econòmica, segons l’informe de risc d’exclusió residencial comunicat pels serveis socials.

L’alcaldessa de Llançà, Núria Escarpanter, ha destacat la importància que el poble de Llançà i, per tant, les famílies llançanenques que es troben en situació de vulnerabilitat tinguin a disposició aquest fons de solidaritat que els pot ajudar a garantir-los el servei d’aigua. Per la seva part, el director d’Agbar Costa Brava, Albert Ruart, ha subratllat el compromís social de la companyia: "impulsem el cicle social de l’aigua per garantir el subministrament a totes les persones".