Successos

Un miler de falsificacions requisades en una operació contra el top manta a Roses

La mercaderia està valorada en més de 100.000 euros

Guàrdia Civil i Policia Local despleguen més de cent agents al passeig marítim i a la platja de Santa Margarida

Material requisat.

Material requisat. / Aj. de Roses

Empordà

Empordà

La Guàrdia Civil i la Policia Local de Roses han desplegat més de cent agents al passeig marítim de la població i a la platja de Santa Margarida en el marc de l'operació 'Liberty' contra la venda il·legal de falsificacions al top manta. Segons informa l'institut armat en un comunicat, el dispositiu s'ha saldat amb 946 articles requisats valorats en 108.770 euros.

L'operació, feta el darrer cap de setmana, ha consistit a ubicar diversos controls policials a les vies d'accés a Roses, així com vigilàncies als punts d'entrada al passeig marítim i a la platja. A banda dels objectes comissats, els agents també han fet 25 denúncies per infraccions administratives en matèria de contraban.

En l’operatiu hi han participat 75 agents de la Guàrdia Civil de Girona i 25 de la Policia Local, els quals han col·laborat en la planificació, desenvolupament i execució de l’operatiu. Les diferents unitats es van desplegar tant dissabte com diumenge al llarg de la carretera d’accés a la població, de l’avinguda de Rhode i dels carrers interiors de la urbanització de Santa Margarida, amb l’objectiu de bloquejar l’accés del material al passeig Marítim.

Olga Simarro, regidora de Seguretat Ciutadana de Roses, assegura que "els dispositius posats en marxa aquest cap de setmana s’aniran repetint al llarg de tot l’estiu de manera aleatòria segons les directrius que marquin els diferents cossos de seguretat, responent als bons resultats assolits aquest cap de setmana i al compromís de col·laboració subscrit entre els cossos policials". 

Les actuacions són fruit dels acords de col·laboració adquirits durant la Junta Local de Seguretat celebrada al municipi el passat 29 de maig i han estat possibles gràcies al control exhaustiu dels manters i a les investigacions prèvies realitzades per part dels cossos de seguretat per detectar i conèixer els patrons de comportament dels venedors il·legals.