Transports

L’Ajuntament de Figueres, la Generalitat i TEISA anuncien la renovació de l’estació d’autobusos

Les institucions acorden l’augment de l'afluència del servei entre la capital de l'Alt Empordà i la Jonquera

Les autoritats i representants de TEISA davant d'un dels autobusos híbrids de l'estació de la ciutat

Les autoritats i representants de TEISA davant d'un dels autobusos híbrids de l'estació de la ciutat / Maria Fariña

L'Ajuntament de Figueres, la Generalitat de Catalunya i Transports Elèctrics Interurbans (TEISA) ha anunciat la remodelació de l'estació d'autobusos de Figueres, aquest divendres. La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, ha reiterat el compromís de les institucions per la garantia dels serveis de mobilitat arreu del territori.

Àlex Gilabert, director i gerent de TEISA, ha anunciat, en declaracions a EMPORDÀ, un pressupost de 358 mil d'euros, dels quals 150 mil provenen de la Generalitat de Catalunya a través d'un pla d'emergència, que es destinaran a la reforma de les façanes exteriors, la millora de les andanes i a tasques de sanejament.

"És un moment històric per a la ciutat i pel barri de l'Estació"

Jordi Masquef

— Alcalde de Figueres

Així mateix, s'ha pactat la renovació de la pintura de les parets exteriors, la reposició dels vidres trencats i la neteja de la cúpula de policarbonat, així com la renovació de l'enllumenat de les instal·lacions interiors, el sistema elèctric, el sistema de ventilació, la instal·lació de llums d'emergència i l'adequació dels tancaments principals de l'estació.

En declaracions a EMPORDÀ, l'alcalde de l'Ajuntament de Figueres, Jordi Masquef, ha qualificat l'acord de "moment històric per a la ciutat i pel barri de l'Estació", i ha agraït a l'operadora TEISA, que s'ha convertit en la nova concessionària del servei, la seva "aposta" per la capital alt-empordanesa.

També han assistit a l'acte de presentació, organitzat a l'Estació d'autobusos, la delegada del Govern a Girona, Anna Torrentà, el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori i el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas.

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef destaca la importància de les inversions en la renovació de l'estació d'autobusos

L'alcalde de Figueres, Jordi Masquef, destaca la importància de les inversions en la renovació de l'estació d'autobusos / Maria Fariña

Connexió entre Figueres i la Jonquera

Capella ha destacat l'increment del servei en la connexió entre Figueres i la Jonquera a partir del dilluns 15 de juliol, així com les línies amb més afluència de passatgers, que es doblaran a partir del mes de juny, i quadruplicarà en el cas de la línia 8, i beneficiaran a més de 40 municipis de l'Empordà.

Gilabert ha recalcat que la demanda de la línia ha augmentat en un 27% entre els mesos de gener i maig d'aquest any, amb una projecció total de 225.000 viatgers, que suposarà un augment d'usuaris d'un 72% més en comparació amb l'any 2019.

La consellera de Territori de la Generalitat, Ester Capella, la delegada del Govern a Girona, Anna Torrentà,  el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas i el director gerent de TEISA, Àlex Gilabert visiten l'interior d'un autobús híbrid de la companyia

Les autoritats i el director gerent de TEISA visiten l'interior d'un autobús híbrid de la companyia / Maria Fariña