Capital del vi

Empar Moliner inaugura la 38a Mostra del Vi de l’Empordà de Figueres

La pregonera ha manifestat que "hem de reivindicar els vins de l'Empordà i el món els ha de conèixer"

Aquest esdeveniment s'allargarà fins el diumenge 30 de juny a la Rambla de la capital de la comarca

Empordà

Empordà

La 38a Mostra del Vi de l’Empordà s’ha inaugurat aquest dijous a la Rambla de Figueres amb el pregó de l’escriptora i periodista Empar Moliner. La fira, organitzada per l’Ajuntament de Figueres i la DO Empordà, amb la col·laboració de la Diputació de Girona a través del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, s’allargarà fins aquest diumenge 30 de juny (cada dia, de 18 a 22 h) i compta amb 10 cellers i 19 expositors. 

Jordi Masquef, alcalde de Figueres i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, ha explicat que “amb la Mostra, consolidem Figueres com una autèntica capital del vi. És un esdeveniment de referència en el territori que ha anat creixent gràcies a la sintonia i la col·laboració público-privada. Estic convençut que aquesta tornarà a ser tot un èxit”.

Empar Moliner, que dirigeix i col·labora en programes sobre el món del vi a Catalunya Ràdio i al diari ARA, ha explicat que “estic molt contenta de ser aquí i que em reconeguin la feina per divulgar el vi. Els 10 cellers que són a la Mostra del Vi són extraordinaris i fan un gran esforç. Recuperen varietats, fan productes solidiaris... Algunes de les vinyes més boniques del món són de l'Empordà. Figueres n'és la capital i rep turisme de qualitat. Hem de reivindicar els vins de l'Empordà i el món els ha de conèixer"

Moliner dirigeix un dels tasts singulars

Empar Moliner recentment ha estat reconeguda amb el premi de periodisme gastronòmic Néstor Luján, que atorga l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (pregoners, precisament, de la Mostra del Vi de l’any passat). I també dirigeix un dels set tasts en espais singulars de la 38a Mostra del Vi, avui dijous a les 9 de la nit a la Casa Natal Salvador Dalí.

Rutes enogastronòmiques i tastos en espais singulars

La Rambla de Figueres és, fins aquest diumenge, l’escenari de la Mostra del Vi. Es consoliden les rutes enogastronòmiques, activitats i tastos en espais singulars, amb una vintena d’activitats a l’entorn del vi. Com a novetat s’estrenen els estands gastronòmics, amb la col·laboració de Comerç Figueres i la participació de 8 restaurants de la ciutat.