Successos

Desmantellen un macrocultiu de marihuana en uns terrenys ocupats d'una masia de Cistella

L'operació de la Guàrdia Civil se salda amb sis detinguts i dos investigats

VÍDEO | Desmantellen un macrocultiu de marihuana en uns terrenys ocupats d'una masia de Cistella

Guàrdia Civil

Eva Batlle

La Guàrdia Civil ha desmantellat una macroplantació de marihuana en uns terrenys ocupats il·legalment d'una masia a Cistella. Els agents han intervingut més de 7.000 plantes i durant l'operació policial ha detingut sis persones i dues més han resultat investigades. Tots ells estan acusats de ser presumptes autors de delictes contra la salut pública, defraudació de fluid elèctric i pertinença a un grup criminal. El jutge n'ha decretat l'ingrés a la presó de quatre dels arrestats.

El cas es remunta mitjans del mes de maig, quan la Policia Judicial de la Comandància de la Girona va començar una investigació perquè tenia sospites que podria haver-hi una plantació de marihuana en una masia a Cistella.

Els investigadors van realitzar diverses indagacions per confirmar-ho i van comprovar que en els terrenys adjacents de la masia, ubicada al nucli de Vilarig, hi havia una plantació de marihuana de grans dimensions dividida en parcel·les.

'Operació Cupubo'

Davant dels fets, els agents el dia 14 de juny amb el corresponent manament judicial van fer l'entrada i registre al cultiu acompanyats del lletrat de l'Administració de Justícia. En l'operació Cupubo (com s'ha anomenat a la missió) hi van participar més de 70 agents de diferents especialitats i unitats territorials de la Comandància de Girona.

Un cop executada l'actuació, els policies van instruir les diligències que juntament amb els detinguts van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció de guàrdia. També van sol·licitar al jutge poder destruir al droga intervinguda.