Successos

30 detinguts en una operació policial contra una banda de tràfic d'haixix per mar amb ramificacions a Roses

Els Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera fan diverses entrades en punts de Catalunya i l'epicentre és a Osona

La banda es dedica al transport marítim amb narcollanxes de l'haixix cap a la costa catalana

Els Mossos s'enduen un detingut a Manlleu.

Els Mossos s'enduen un detingut a Manlleu. / Cedida a l'Empordà

Eva Batlle

Els Mossos d'Esquadra i el Servei de Vigilància Duanera de l’Agència Tributària han desplegat de matinada una operació policial contra una organització criminal que introduïa haixix a Catalunya des del Marroc. L'epicentre del dispositiu és a la Catalunya Central, a Osona, però també hi ha ramificacions a l'Alt Empordà. Concretament, s'ha fet una entrada a Roses. També se'n fan a la zona de Lleida.

Els Mossos han fet un primer balanç del dispositiu on informen que s'han fet 30 detencions i 11 entrades en diversos municipis. La majoria a Osona (Manlleu, Torelló, Sant Hipòlit de Voltregà), però també a Roses, Tàrrega i Puiggròs. La investigació continua oberta.

El cas estaria relacionat amb els desembarcaments d'haixix que s'han portat a terme a la costa catalana amb narcollanxes. Es tractaria d'una banda que porta la droga d'Àfrica, la reparteix per Catalunya (on es guarda) i, posteriorment, la ven al nord d'Europa. La investigació es manté oberta, segons informa la policia, i es troba sota secret de sumari.

En el dispositiu hi participen més de 200 efectius de diferents àrees del cos de Mossos d'Esquadra i Vigilància Duanera. Per part dels Mossos, ho lideren els investigadors de la DIC (Divisió d'Investigació Criminal), però també compten amb el suport dels antiavalots (ARRO i Brimo), així com dels GEI (Grup Especial d'Intervenció), mitjans aeris, la Unitat Canina i patrulles de seguretat ciutadana.