L’emplaçament definitiu de l’escola Carme Guasch de Figueres encara és a l’aire

El Tribunal Superior de Justícia encara no ha dictat sentència sobre la impugnació urbanística

Escola Carme Guasch de Figueres.

Escola Carme Guasch de Figueres. / DDG

Santi Coll

Santi Coll

Encara que pugui semblar mentida, els litigis que hi ha pendents sobre la modificació urbanística que ha de permetre la construcció de l’escola Carme Guasch de Figueres mantenen a l’aire la seva ubicació definitiva. Davant del retard de tot el procés de licitació de la redacció i licitació del projecte, a instàncies del Departament d’Educació, el ple de l’Ajuntament va aprovar traslladar l’anualitat d’1,5 milions d’euros pressupostada per aquest 2023 al 2027. L’acord amb la Generalitat establia que l’Ajuntament cedia els terrenys i el Govern assumia el 90% del cost dels treballs (a retornar a l’Ajuntament) en tres anualitats i fins a un màxim de 5,22 MEUR.

La setmana passada, l’alcalde Jordi Masquef es va reunir amb la direcció de l’escola i la presidenta de les famílies d’alumnes per a explicar-los la situació. L’alcalde ha recordat que l’anterior equip de govern no va arribar ni a licitar la redacció del projecte executiu i que, a més, part del finançament per l’anualitat del 2023 estava supeditada (uns 500.000 euros) a la venda de la casa Nouvilas, la subhasta de la qual va quedar deserta.

Un cop aprovat el POUM, l’Ajuntament espera el sobreseïment del litigi que està en mans del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, qui s’ha de pronunciar sobre una impugnació per la modificació urbanística anterior. Masquef vol que hi hagi «garanties» totals abans d’iniciar la construcció. Tant ell com Pere Casellas van obrir la porta a buscar un altre emplaçament si això permetés accelerar-ne la construcció.