Acaba a l'UCI després de beure un cafè ple d'insectes tret d'una màquina en un aeroport

La jove va començar a trobar-se malament en prendre el segon glop i de sobte va patir un atac anafilàctic

Un cafè de màquina envaït d'insectes.

Un cafè de màquina envaït d'insectes. / DDM

J.F. Mestre

Una dona de 21 anys va acabar ingressada aquest 23 d'abril al matí a l'UCI de l'hospital de Son Espases, a Palma, a conseqüència de la ingesta d'un cafè de màquina que estava ple d'insectes. La màquina expenedora, que ha estat desconnectada, està instal·lada a l'aeroport de Palma. Per sort, la víctima s'ha anat recuperant i ja ha estat traslladada a planta. Quan rebi l'alta té previst presentar una demanda. De moment, ja ha posat el cas a les mans d'un advocat.

Aquest succés, segons va detallar un familiar, va passar ahir al voltant de les onze del matí en una zona on es fan classes de formació per als treballadors de l'aeroport. La dona va treure un cafè de la màquina. Va prendre un primer glop i no va notar res estrany. Tot i això, a l'estona va tornar a prendre un segon glop i va ser quan va descobrir que el got estava ple de mosquits i altres insectes. Abans no s'havia adonat de la presència d'aquests.

De sobte, la noia va començar a sentir-se malament. Els llavis i els ulls van començar a inflar-se. Van ser els seus companys els primers que es van espantar en veure la reacció de la noia després d'ingerir el cafè. Quan van veure el contingut de la beguda es van adonar que estava plena de bestioles.

La noia va comprar un cafè d'aquesta màquina instal·lada a l'aeroport.

La noia va comprar un cafè d'aquesta màquina instal·lada a l'aeroport. / DDM

La jove va ser portada immediatament al dispensari mèdic de l'aeroport. Els sanitaris van sospitar que patia un atac anafilàctic i li van subministrar medicació urgent. La pacient va trigar molt de temps a reaccionar i es va optar per avisar una ambulància, ja que la jove cada vegada estava pitjor. Els sanitaris que la van atendre li van subministrar més medicació, però a causa del seu estat, i com que no coneixien la raó exacta per la qual havia patit aquesta reacció, es va decidir traslladar-la a l'hospital. Va ser atesa i dirigida directament cap a l'UCI a causa del seu estat. Durant el trasllat va donar mostres d'empitjorament, ja que li costava respirar molt. La pacient ha estat la nit ingressada en aquesta àrea de vigilància de l'hospital i aquest matí se l'ha traslladat a una habitació de planta, perquè el seu estat ha millorat. De moment no sap la data en què rebrà l'alta.

Aquest incident va ser informat a l'empresa propietària de les màquines de cafè de l'aeroport. La mesura immediata que es va adoptar va ser desendollar la màquina, que avui continuava sense funcionar, a l'espera que algun tècnic la revisi.