Vídeo

Cauen les aspes del Moulin Rouge de París

Es desconeixen els motius pels quals van caure

VÍDEO | Cauen les aspes del Moulin Rouge de París

EFE

France Presse

Les aspes del Moulin Rouge, famós monument parisenc, van caure la nit de dimecres a dijous, van indicar els bombers a l'AFP, confirmant informacions de BFMTV. No hi va haver ferits, segons ha explicat els bombers de París, afegint que ja no hi havia risc de col·lapse. Actualment, es desconeixen els motius pels quals van caure.

"És la primera vegada que es produeix un accident d'aquest tipus des de la fundació del Moulin Rouge, el 6 d'octubre del 1889", ha indicat l'empresa propietària del lloc a AFP. De moment es desconeixen les causes de la caiguda de les aspes, va afegir. "Afortunadament, va passar després de l'hora del tancament", va afegir l'empresa, segons la qual, "cada setmana la direcció tècnica del cabaret comprova el mecanisme de les aspes del molí i no havia trobat cap problema".

"Al lloc tenim vigilància les 24 hores, especialment a les teulades, amb presència humana. Ja sabem que no es tracta d'un acte maliciós, sinó d'un problema tècnic", va afirmar el general Jean-Victor Clerico, director del mític local nocturn parisenc, va declarar a la premsa.

El cap de policia de la capital, Laurent Núñez, per part seva ha indicat a TF1 que "arquitectes de seguretat de la prefectura de policia" han acudit al lloc, sense donar més detalls immediatament.

Dijous al matí es van col·locar barreres al voltant de l'entrada de l'establiment, però el carrer no va ser bloquejat i un camió va retirar les pales, va constatar un periodista de l'AFP. L'operació de neteja va finalitzar cap a les 8:35 am.

"És curiós. És com tallar-li el cap a la Torre Eiffel. Em dol. Espero que el reparin ràpidament", va reaccionar a l'AFP Daniel, de 58 anys, que explica passar cada dia davant de l'edifici per anar a treballar.

Primera vegada

"És la primera vegada que es produeix un accident d'aquest tipus des de la seva creació el 6 d'octubre del 1889", va dir a l'AFP el Moulin Rouge. El seu director general, però, va assegurar que aquest accident no tindrà "cap conseqüència" a la programació del cabaret. "El Moulin Rouge estarà obert aquesta nit per rebre els nostres espectadors, no hi ha canvis", va certificar Clerico. "El Molino té 135 anys, i per això ha passat per mals temps", ha afegit. "Acceptarem el desafiament".

El Moulin Rouge, una de les atraccions turístiques de la capital francesa, està situat al límit del barri del turó de Montmartre, nord de París. L'únic accident greu ocorregut al temple mundial del Cancan va ser un incendi a causa d'unes obres el 1915, segons el cabaret, que després va haver de tancar durant nou anys. La darrera visita de manteniment es remunta al 20 de març, indica la direcció.

Marca registrada

Les aspes, una barreja de fusta, metall i alumini, van ser renovades fa uns vint anys per "alleugerir-les", va explicar Clerico. El famós establiment, que celebrarà el 135è aniversari el 6 d'octubre, està situat al peu del turó de Montmartre i al cor del barri de Pigalle. Sinònim de les boges nits parisenques amb el Lido i els ballarins de cancan, atrau cada dia milers de visitants de tot el món que es fan fotos davant de la seva façana amb les seves ales animades.

Segons la direcció, prop de 1.800 persones assisteixen als seus espectacles cada nit. La seva "marca registrada", el cancan francès, va fer famosa aquesta institució amb les seves revistes de ballarines en enagües i fru-fru, seguint els passos de La Goulue, la Môme Fromage, Nini Pattes a l'air i Mistinguett.

Immortalitzat pel pintor Toulouse-Lautrec, el Moulin Rouge acull 600.000 espectadors a l'any, amb dues representacions cada nit, els 365 dies de l'any, i dona feina a unes 450 persones.