Pilar Vélez indaga en la vida i obra de l’orfebre i ebenista Adolf Fargnoli

La historiadora de l'art signa la primera monografia sobre aquest creador, un volum que inclou fotografies de Jordi Puig i que ha estat coeditat per Úrsula Llibres, Fundació Rafael Masó i el Museu Nacional d’Art de Catalunya

La historiadora de l'art, Pilar Vélez.

La historiadora de l'art, Pilar Vélez. / Museu del Disseny

Empordà

Empordà

La historiadora de l’art, i qui fou durant deu anys directora del Museu del Disseny de Barcelona, Pilar Vélez Vicente, signa la primera monografia sobre Adolf Fargnoli Ianetta (1890–1951), un estudi inèdit que dona a conèixer l’obra d’aquest ebenista i orfebre de La Bisbal d’Empordà traient a la llum nombroses peces fins ara desconegudes, així com múltiples aspectes de la seva vida i trajectòria professional. El llibre, que inclou fotografies de Jordi Puig, l’ha coeditat Úrsula Llibres, Fundació Rafael Masó i el Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Adolf Fargnoli va pertànyer al cercle d’artistes i artesans que es van donar a conèixer a Girona al voltant de la figura de l’arquitecte Rafael Masó, junt amb els escultors Fidel Aguilar i Jaume Busquets, i el pintor Joan B. Coromina. Instal·lat a Girona i posteriorment a Barcelona, Fargnoli va obtenir un gran reconeixement sobretot per les arquetes, cofrets, capsetes i joiells de fusta tallada, sovint treballades al foc i a les quals incrustava peces ceràmiques, ivori, pedres o metalls, i les batejava amb títols poètics. A més va fer vàries peces de ceràmica negra a l’obrador Marcó de Quart. Va exposar a Catalunya, l’Estat i ciutats d’Europa i Amèrica.

Adolf Fargnoli (1890-1951). Del Noucentisme a l'avantguarda

Autora: Pilar Vélez Vicente

Editorial: Úrsula Llibres

Pàgines: 256

Preu: 29 euros