Denuncia

Vilamaniscle està sense servei de fibra òptica des de dijous de la setmana passada

L’Ajuntament lamenta que l’empresa Movistar no els hagi facilitat informació sobre l’incident

En canvi, fonts de la companyia han informat a Diari de Girona, mitjà del mateix grup editorial que l'EMPORDÀ, que esperen que el servei es restableixi en les pròximes hores

Vista general del poble de Vilamaniscle.

Vista general del poble de Vilamaniscle. / Santi Coll

Santi Coll

Santi Coll

El municipi de Vilamaniscle es troba sense servei de fibra òptica des de dijous de la setmana passada. Des d’un primer moment, l’Ajuntament es va posar en contacte amb l’empresa Movistar, titular del servei, però fins ara no ha aconseguit saber les causes de la incidència. “Amb bones paraules ens diuen que estan treballant per resoldre el problema, però la solució no arriba i el poble continua incomunicat”, segons explica l’alcalde Mon Bonaterra.

En canvi, segons ha pogut saber Diari de Girona, mitjà del mateix grup editorial que l'EMPORDÀ, Movistar espera que el servei es restableixi en les pròximes hores. Fonts de la companyia atribueixen l'avaria a dos talls en el cablejat de fibra òptica, similars als que la setmana passada van deixar sense servei diversos municipis del Ripollès. Els tècnics de l'operadora van detectar un primer tall i el van reparar, però no en veure que el servei no es restablia van rastrejar la línia fins a trobar un segon tall en el cablejat.

Segons l'Ajuntament de Vilamaniscle, la falta de servei afecta directament les empreses del poble i, també, els usuaris particulars, entre ells les persones vulnerables que tenen el servei de teleassistència.