El garriguellenc David Liaño acaba amb èxit la marató del Marroc, de 250 km

El corredor altempordanès de llarga distància finalitza en un meritori 86è lloc de la Marathon des Sables, de sis etapes

David Liaño, en plena acció a la Marathon des Sables

David Liaño, en plena acció a la Marathon des Sables / CEDIDA

Lluís Ribera

Lluís Ribera

El corredor de Garriguella David Liaño va finalitzar en una meritòria 86a posició de la Marathon des Sables -d'entre un miler de participants-, disputada a l’abril passat al desert del Sàhara (Marroc). Liaño, que anys enrere havia competit a la Ultra Trail del Montblanc en el circuit de 172 km, va completar els 252 km repartits en sis etapes en quasi 34 hores i 26 minuts.

Un cop tornat a casa, Liaño va ser rebut pels veïns i amics de Garriguella, entre els quals l'alcaldessa Raquel Salas i corredors de l'escoleta Trailrunning de Vilajuïga.

Veïns i amics de Liaño, rebent el corredor a Garriguella

Veïns i amics de Liaño, rebent el corredor a Garriguella / CEDIDA

Declaracions David Liaño:

  • "És la competició més dura que he fet mai, amb diferència. Supera qualsevol Ironman, triatló i ultratail de fins a 120 km o la UTMB del Montblanc que vaig fer de 172 km. Era un altre nivell"
  • "Els 252 km, la calor i la sorra no són el problema, sinó el pes de la motxilla durant els set dies. No podies abaixar la guàrdia cap dia si volies intentar registrar un bon temps"
  • "Per mi, el pitjor van ser les nits, dormia com a màxim 2 hores seguides. A les 9 de la nit estàvem a 35 graus i a la 1 de la matinada es baixava a 8 graus i et despertaves mort de fred"
  • "L'etapa ultra, la tercera, era de 85 km i per mi va ser clau. Em moc molt bé en aquestes distàncies, va ser on en vaig trobar més a gust i on vaig poder remuntar a la classificació general"
  • "Quan vaig acabar vaig tenir moltes sensacions, entre les quals tranquil·litat i pau. Ho vaig donar tot i l'he pogut acabar el primer cop que la feia".

TEMES